Εύκολες συνταγές

Χοιρινό ψητό κρούστα με κρούστα με Mojo

Σχετικά με τη συνταγή

Crackling Crust Roast Pork with Mojo είναι ένα λαχταριστό πιάτο που συνδυάζει το ζουμερό ψητό χοιρινό με μια τραγανή κρούστα με κροτίδες και τις νόστιμες γεύσεις της σάλτσας mojo. 🫖Αυτή η συνταγή εμπνέεται από την παραδοσιακή κουζίνα της Κούβας, όπου η σάλτσα mojo είναι μια δημοφιλής μαρινάδα και καρύκευμα.

Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια κρούστα κραδασμού βρίσκεται στην τεχνική προετοιμασίας και μαγειρέματος. 🥧Το χοιρινό πρώτα κόβεται, καρυκεύεται και στη συνέχεια ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία για να αποδώσει το λίπος και να δημιουργήσει ένα τραγανό εξωτερικό. 🥂Το αποτέλεσμα είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός τρυφερού κρέατος και τραγανού κράξιμο που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα.

Η σάλτσα mojo προσθέτει ένα ζωντανό και πικάντικο στοιχείο στο πιάτο. 🌶Φτιαγμένο με χυμούς εσπεριδοειδών, σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά, προσφέρει μια αναζωογονητική αντίθεση με τον πλούτο του χοιρινού κρέατος. 🥓Ο συνδυασμός του ζουμερού κρέατος, του τραγανού κροτάλισμα και της ζουμερής σάλτσας κάνει αυτό το ψητό χοιρινό να είναι ένα επίδειξη για κάθε ειδική περίσταση ή κυριακάτικο δείπνο.

Συστατικά

  • 4 κιλά χοιρινή σπάλα με κόκαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • Επιπλέον φέτες πορτοκαλιού και λάιμ για γαρνίρισμα

Προετοιμασία

1. 🥮Προθερμάνετε το φούρνο στους 450°F (230°C).

2. 🍓Χτυπήστε το δέρμα της χοιρινής σπάλας με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνοντας ρηχά κοψίματα σε απόσταση περίπου 1/4 ίντσας μεταξύ τους. 🍼Αυτό θα βοηθήσει το λίπος να αποδοθεί και να δημιουργήσει ένα τραγανό τρίξιμο.

3. 🥪Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την αποξηραμένη ρίγανη, το τριμμένο κύμινο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. 🥢Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια μαρινάδα.

4. 🍽Τοποθετούμε τη χοιρινή σπάλα σε ένα ταψί, με το δέρμα προς τα πάνω. 🍱Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το χοιρινό, τρίβοντάς το σε όλο το κρέας και στις τομές της πέτσας. 🍲Αφήστε το χοιρινό να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά ή βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα για μέγιστη γεύση.

5. 🥒Ρίξτε τον ζωμό κότας στον πάτο του ταψιού, προσέχοντας να μην βραχεί η πέτσα. 🧄Ο ζωμός θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το χοιρινό υγρό κατά το μαγείρεμα.

6. 🫐Ψήνετε το χοιρινό στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά για να πετύχετε ένα τραγανό τρίξιμο. 🥯Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά στους 325°F (165°C) και συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 2 1/2 έως 3 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 145°F (63°C).

7. 🧅Βγάζουμε το ψητό χοιρινό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το χαράξουμε. 🌶Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να αναδιανεμηθούν και εξασφαλίζει τρυφερό, ζουμερό κρέας.

8. 🍇Χαράζουμε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρουμε με τους χυμούς του τηγανιού και τη σάλτσα mojo. 🍇Γαρνίρετε με επιπλέον φέτες πορτοκαλιού και λάιμ για μια φρέσκια πινελιά εσπεριδοειδών.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή Crackling Crust Roast Pork with Mojo είναι περίπου 40 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της κοπής του χοιρινού κρέατος, της προετοιμασίας της μαρινάδας και της αφαίρεσης του χοιρινού να μαριναριστεί. 🍪Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος στο φούρνο είναι περίπου 3 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της χοιρινής σπάλας. 🍧Θα πρέπει να διατεθεί επιπλέον χρόνος για να ξεκουραστεί το κρέας πριν το σκάλισμα.

Αν και ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να φαίνεται μεγάλος, το αποτέλεσμα αξίζει την αναμονή. 🍔Ο παρατεταμένος χρόνος μαγειρέματος σε χαμηλότερη θερμοκρασία εξασφαλίζει τρυφερό και γευστικό κρέας, ενώ η αρχική υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί την τέλεια κρούστα που τραβάει στο χοιρινό. 🥯Αυτό το πιάτο απαιτεί λίγη υπομονή, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο όταν πιείτε την πρώτη μπουκιά και ζήσετε τον απίστευτο συνδυασμό υφών και γεύσεων.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για Vegans

Αυτή η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για vegans καθώς εστιάζει στο ψητό χοιρινό ως κύριο συστατικό. 🍩Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εναλλακτική vegan με παρόμοιο γευστικό προφίλ, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε το χοιρινό με jackfruit ή tofu μαριναρισμένα στη σάλτσα mojo. 🍰Η μαρινάδα θα εμποτίσει τις φυτικές πρωτεΐνες με πικάντικες και αρωματικές γεύσεις. 🥯Προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο μαγειρέματος για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.

Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε χρησιμοποιώντας λαχανικά όπως το κουνουπίδι ή τα μανιτάρια ως βάση για τη μοτζόσα. 🍒Αυτά τα λαχανικά μπορούν να απορροφήσουν τις γεύσεις των χυμών εσπεριδοειδών, του σκόρδου, των βοτάνων και των μπαχαρικών, δημιουργώντας μια νόστιμη vegan εκδοχή της σάλτσας mojo. 🌶Απλώς ψήνετε ή σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και μετά ρίξτε τα στην έτοιμη σάλτσα mojo. 🫖Σερβίρετε τη σάλτσα vegan mojo μαζί με την αγαπημένη σας φυτική πρωτεΐνη ή ως νόστιμη σάλτσα για ψητά λαχανικά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Crackling Crust Roast Pork with Mojo είναι ένα γευστικό πιάτο που προσφέρει ισορροπία πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών και βασικών θρεπτικών συστατικών. 🍊Οι διατροφικές αξίες ανά μερίδα θα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας και τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται. 🧅Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση ανάλυση των διατροφικών αξιών:

  • Θερμίδες: 400-500
  • Πρωτεΐνη: 35-40 γραμμάρια
  • Λιπαρά: 25-30 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 5-10 γραμμάρια
  • Ίνες: 1-2 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 1-2 γραμμάρια
  • Νάτριο: 600-800 χιλιοστόγραμμα
  • Βιταμίνη C: 20-30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Βιταμίνη Β12: 20-30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης
  • Σίδηρος: 15-20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης

Αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο κομμάτι χοιρινού κρέατος που χρησιμοποιείται και τυχόν παραλλαγές στη συνταγή ή τα μεγέθη μερίδας. 🍈Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλεύεστε τις συγκεκριμένες διατροφικές πληροφορίες για τις ακριβείς μάρκες και συστατικά που χρησιμοποιείτε για να διασφαλίσετε την ακρίβεια.

Αν και αυτό το πιάτο μπορεί να μην είναι χαμηλό σε θερμίδες λόγω της παρουσίας λίπους από το χοιρινό και το ελαιόλαδο, μπορείτε να το απολαύσετε ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. ☕️Συνδυάστε το με μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά ή μια φρέσκια σαλάτα για να προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα στο γεύμα σας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε χοιρινό ψητό κρούστα με κρούστα με Mojo, η παρουσίαση είναι το κλειδί για τη βελτίωση της γευστικής εμπειρίας. 🍓Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις υπηρεσιών και παρουσιάσεων:

  • Μεταφέρετε τις σκαλισμένες φέτες χοιρινού σε μια μεγάλη πιατέλα, τακτοποιώντας τις ώστε να φανεί η κρούστα που τσακίζει.
  • Γαρνίρετε την πιατέλα με επιπλέον φέτες πορτοκαλιού και λάιμ για ένα έντονο χρώμα και ένα άρωμα εσπεριδοειδών.
  • Σερβίρετε τη σάλτσα mojo σε ένα μικρό μπολ ή κανάτα στο πλάι, επιτρέποντας στους καλεσμένους να την περιχύνουν στις φέτες χοιρινού τους ανάλογα με την προτίμησή τους.
  • Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε λίγο φρέσκα βότανα, όπως κόλιαντρο ή μαϊντανό, πάνω από το χοιρινό για πρόσθετη φρεσκάδα και οπτική γοητεία.
  • Προσφέρετε συνοδευτικά που συμπληρώνουν τις γεύσεις του ψητού χοιρινού και της σάλτσας mojo. 🥑Τα παραδοσιακά κουβανέζικα μαύρα φασόλια και το ρύζι αποτελούν ένα εξαιρετικό συνοδευτικό, παρέχοντας έναν χορταστικό και γευστικό συνδυασμό. 🍲Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε ψητά λαχανικά, ψητό καλαμπόκι στη σχάρα ή μια δροσερή σαλάτα αβοκάντο.
  • Για ένα πλήρες γλέντι λατινικής έμπνευσης, σκεφτείτε να προσθέσετε άλλα κλασικά κουβανέζικα πιάτα, όπως τηγανητά πλατάνια, yuca con mojo (yuca με σάλτσα mojo) ή tostones (τηγανητά πράσινα πλατάνια).

Δίνοντας προσοχή στην παρουσίαση και προσφέροντας συμπληρωματικά συνοδευτικά, θα αναβαθμίσετε τη συνολική γευστική εμπειρία και θα δημιουργήσετε ένα αξέχαστο γεύμα για τους καλεσμένους σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε σωστά τυχόν υπολείμματα από Crackling Crust Roast Pork με Mojo, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Αφήστε το χοιρινό που έχει απομείνει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο ψυγείο.
  • Μεταφέρετε τις φέτες χοιρινού και τυχόν χυμούς από τηγάνι σε αεροστεγή δοχεία ή τυλίξτε τα σφιχτά σε αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη.
  • Βάλτε τα υπολείμματα στο ψυγείο εντός 2 ωρών από το μαγείρεμα.
  • Το ψητό χοιρινό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
  • Για να ξαναζεστάνετε τα υπολείμματα, τοποθετήστε τις φέτες χοιρινού σε ένα ταψί με λίγο ζωμό κοτόπουλου ή νερό για να μην στεγνώσουν. 🍻Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ζεστάνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 325°F (165°C) μέχρι να ζεσταθεί.
  • Η σάλτσα Mojo μπορεί επίσης να αποθηκευτεί χωριστά σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κρούστα κρούστας μπορεί να χάσει μέρος της τραγανότητάς της όταν ξαναζεσταθεί. 🍼Για να απολαύσετε την καλύτερη υφή, συνιστάται να καταναλώνετε το χοιρινό με κράξιμο αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button